102503 (1)

BELLOA IBERICO 36 MÅNADER 150:-/hg

Iberico Bellota är en Pata Negra gris som är utfodrad på ekollon. Skinkan lufttorkas i minst 36 månader.

 

images (19) images (18)

JOSELITO  VÄRLDEN BÄSTS PATA NEGRA 200:-/hg

 

 

 

images (8)images (7)

Jamon Iberico de Bellota 36 Månader 100:-/hg

En av världens mest exklusiva lufttorkade skinkor lagrad i 36 månader på kött från den spanska Ibericogrisen fritt strövande i ekskogar uppfödd endast på ekollon.

 

 

523600

IBERICO BELLOA MED BEN 12 MÅNADER

450:- per kilo

 

images (2)

SAN DANIELE RISERVA CONTESSA 49:-/hg

Denna skinka lagras 24 månader tills den uppnår en mognad som ger en utsökt aromatisk och fin smak.

 

 

images (4)

COPPA DI PARMA 49:-/hg

Nackfilé från antiken marineras med bl.a. rödvin, och lufttorkat.

 

 

 images (5)

Serranoskinka (Spanien) 39:-/hg

Serranoskinka är en lufttorkad skinka, typisk för det spanska köket där den kallas Jamon Serrano. Den kommer huvudsakligen från vita grisar i Spaniens bergsområden (ordet Serrano kommer från spanskans sierra, berg). En bra Serranoskinka lufttorkas i minst 12 månader.

 

 

images (10)

 Bayonne 49:-/hg

Bayonne är en helt naturlig produkt där det endast tillsätts salt från den lokala Adour floden. Köttet får endast komma från grisar uppfödda och slaktade i ett strikt begränsat område i sydvästra Frankrike. Skinkan ska lagras i minst 12 månader.

 

images (12)

Lardo 35:-/hg

Lardo är enkelt uttryckt fläsk från grisen som antingen torrsaltas, torkas, röks eller läggs in i vin. Den som vi saluför heter Lardo di Castellucchio, torrsaltas med bland annat kanel och nejlikor och vitt vin.
Passar utmärkt till förrätt med Gränna knäcke eller att linda runt kalv eller kycklingfilé och gratinera. Gott till torra Prosecco viner.

 

ladda ned (2)

SPECK 39:-/hg

 

 

Rökt lufttorkad skinka från Dolomiterna. Antik konserveringsform: saltning och långsam kallrökning. Smaken är lätt salt, kryddstark och rökt.

 

 

images (14)

PANCETTA 35:-/hg

Pancetta är buken på grisen. Den blir först lättrökt för att sedan kryddas och lagras i 2 månader

 

 

images (15)

PORCHETTA ALLA GRIGLIA 35:-/hg

Griljerad örtkryddad spädgris på romerskt vis. Man grillar en spädgris som har fyllts med bl.a. salvia, rosmarin, vitlök, oregano och vitt vin över en bädd av glödande kol samtidigt som man penslar på en speciell olivoljemarinad. Passar att äta både kall och varm.

 

images (16)

MORTADELLA I.G.P 20:-/hg

Mortadella är Bolognas stolthet. För tillverkningen används griskött som finmalts och fett från bogen, vilket blir de väl synliga späckbitarna som syns på den uppskurna
mortadellan. Mild och fin aromatisk smak, kryddad med pepparkorn och pistage. Fantastisk att ha på en skiva lantbröd ihop med färsk tomat, men även väldigt dekorativ på buffén.

Vår mortadella är ursprungsskyddad IGP.

Gluten- och mjölkfri.

121202

5J CHORIZO IBERICO BELLOTA  89:-/hg

ett av de mest kända chorizo i Spanien som producerar iberico bellota .

 

 

 

132143

5J MORCÓN IBERICO 59:-/hg

En del av bogen som kryddas med pimenton och lufttorkas efter gamla traditioner. En unik delikatess .

 

 

134105

FUET 35:-/hg