Brié Donge (opast. komjölk)

Brie de Meaux är en av de mest kända dessertostarna i världen. Den görs fortfarande på traditionellt sätt på opastöriserad mjölk och vitmöglet som man alltid har använt när man producerat brie. Osten får mogna minst 4 veckor i fuktiga källare. Under mognadsprocessen kommer det vita möglet att bli något tunnare och och det kommer bli fläckar av brunt med röda små fläckar. Mycket doft och smaken är fyllig och krämig.

Beställs per hekto

Kategori: Taggar: ,

Beskrivning

Brie de Meaux är en av de mest kända dessertostarna i världen. Den görs fortfarande på traditionellt sätt på opastöriserad mjölk och vitmöglet som man alltid har använt när man producerat brie. Osten får mogna minst 4 veckor i fuktiga källare. Under mognadsprocessen kommer det vita möglet att bli något tunnare och och det kommer bli fläckar av brunt med röda små fläckar. Mycket doft och smaken är fyllig och krämig.

Beställs per hekto

Mer information

Vikt 0.1 kg