Valrhona Tulakalum 75%

69kr

Tulakulum chokladkaka från Valrhona är en bönblandning från Dominikanska republiken som ger denna choklad toner av gula tropiska frukter, en djup styrka och bitterhet med en avrundning av nötiga toner. En komplex, händelserik choklad som ger provsmakaren en utmaning. 75%

Tulakalum är Valrhonas första choklad utan sojalecitin och tillhör Valrhona-linjen “Grands Crus de Terroir” för vilken endast kvalitetskakao från en specifik region används.

 

Beskrivning

För Tulakalum används kakao från ett enda plantage i Belize som Maya Mountain Cacao. Plantagen producerar kakao exklusivt för Valrhona och grundades ursprungligen på 1970-talet. Det ligger i Cayo-distriktet i Yamwits Valley och är den enda kakaoplantagen i området. Efter flera ägarbyten och orkaner började Henry Canton bygga om plantagen som den nya ägaren. Han använder inga herbicider eller insektsmedel på plantagen och förlitar sig på en uttalad blandad kultur.

Valrhona har samarbetat med Henry Canton i tio år för att vidareutveckla plantagen. Detta inkluderar plantering av nya kakaoträd, samt renovering av husen för (beroende på säsong) 30-48 anställda på plantagen. Detta samarbete återspeglas också i namnet “Tulakalum”, som kommer från mayaspråket och betyder “tillsammans”.

  • Mängd: 70 g
  • 75% kakao

Ingredienser: Kakaobönor (från Belize), farinsocker, kakaosmör, vanilj.