Gruyére

Osten Gruyère har anor från 1115 e.Kr. och började tillverkas i de schweiziska bergen omkring den lilla staden Gruyères. Än idag tillverkas osten enligt traditionellt nedärvda recept i ysterier i byarna i den fransktalande delen av Schweiz.

Gruyère är en hårdost som med sin relativt kraftiga smak och söta, lätt salta toner påminner en hel del om Emmentaler. Den är krämig och nötig när den är ung, och blir gradvis mer jordig och komplex i takt med att den åldras. Osthjulen mognar på granplankor och vänds regelbundet och tvättas med saltvatten.

Beställs per hekto

Beskrivning

Osten Gruyère har anor från 1115 e.Kr. och började tillverkas i de schweiziska bergen omkring den lilla staden Gruyères. Än idag tillverkas osten enligt traditionellt nedärvda recept i ysterier i byarna i den fransktalande delen av Schweiz.

Gruyère är en hårdost som med sin relativt kraftiga smak och söta, lätt salta toner påminner en hel del om Emmentaler. Den är krämig och nötig när den är ung, och blir gradvis mer jordig och komplex i takt med att den åldras. Osthjulen mognar på granplankor och vänds regelbundet och tvättas med saltvatten.

Beställs per hekto

Mer information

Vikt 0.1 kg