MORBIER DE SCEY AOP

En halvpressad ost i medelstyrka från Jurabergen på gränsen mot Schweiz. Tillverkad av opastöriserad mjölk med en sotrand i mitten. Sotet är aska från brända vindruvskärnor. Anledningen till sotranden är att man förr i tiden gjorde bottenlagret med morgonmjölk, lade på askan under dagen för att skydda osten, för att så slutligen göra översta lagret med kvällsmjölken.

Komjölk, Opastöriserad, Rödkitt

Ursprungsland Frankrike

Kategori: Taggar: ,

Beskrivning

 

En halvpressad ost i medelstyrka från Jurabergen på gränsen mot Schweiz. Tillverkad av opastöriserad mjölk med en sotrand i mitten. Sotet är aska från brända vindruvskärnor. Anledningen till sotranden är att man förr i tiden gjorde bottenlagret med morgonmjölk, lade på askan under dagen för att skydda osten, för att så slutligen göra översta lagret med kvällsmjölken.

Komjölk, Opastöriserad, Rödkitt

Ursprungsland Frankrike

Mer information

Vikt 0.1 kg