Raclette (opast. komjölk)

Raclette har en lång tradition i Frankrike och Schweiz. Namnet kommer från det franska ordet “racler” (skrapa av). Att äta ost på detta sätt kommer ursprungligen från Valais-regionen i Schweiz. Det sägs att en vinplockare tog fram sin ost för att äta vid brasan han tänt, satte en bit ost på sin kniv och höll den vid lågorna. Osten började smälta och gav en ljuvlig doft. Han bjöd sina kamrater och “Raclette” var född! Idag smälter man osten i speciella raclettejärn som har elektriska element.

Beställs per hekto

Kategori: Tagg:

Beskrivning

Raclette har en lång tradition i Frankrike och Schweiz. Namnet kommer från det franska ordet “racler” (skrapa av). Att äta ost på detta sätt kommer ursprungligen från Valais-regionen i Schweiz. Det sägs att en vinplockare tog fram sin ost för att äta vid brasan han tänt, satte en bit ost på sin kniv och höll den vid lågorna. Osten började smälta och gav en ljuvlig doft. Han bjöd sina kamrater och “Raclette” var född! Idag smälter man osten i speciella raclettejärn som har elektriska element.

Beställs per hekto

Mer information

Vikt 0.1 kg