Roquefort (opast. fårmjölk)

Roquefort är en blåmögelost som fått sitt namn efter staden Roquefort i Frankrike, som också är det enda ställe osten får tillverkas. Osten görs av fårmjölk och lagras i Cambalougrottorna utanför Roquefort-sur-Soulzon, där väggarna är belagda med en särskild sorts mögelsvamp – Penicillium Roqueforti. Roquefort lagras mellan tre månader och ett år innan den är klar för försäljning.

Beställs per hekto

Kategori: Taggar: ,

Beskrivning

Roquefort är en blåmögelost som fått sitt namn efter staden Roquefort i Frankrike, som också är det enda ställe osten får tillverkas. Osten görs av fårmjölk och lagras i Cambalougrottorna utanför Roquefort-sur-Soulzon, där väggarna är belagda med en särskild sorts mögelsvamp – Penicillium Roqueforti. Roquefort lagras mellan tre månader och ett år innan den är klar för försäljning.

Beställs per hekto

Mer information

Vikt 0.1 kg